Kryddig korv med jordärtskockssoppa

Kryddig korv med jordärtskockssoppa

KokaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Chorizo á 300 g (eller någon annan av våra kryddiga korvar)
  • 3 st jordärtskockor
  • 3 st charlottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • ev persilja
Gör så här 1. Skala jordärtskockor och lök. Skär i bitar och fräs i smör i en kastrull tills de blir gyllene.

2. Tillsätt vinet och låt koka någon minut. Tillsätt sedan vatten och buljong och koka mjukt, ca 15 min under lock.

3. Mixa sedan allt och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

4. Slanta korven och stek i lite smör.

5. Servera soppan med korv och gärna lite hackad persilja.