Gör så här
Förberedelser:
Lägg köttet i en stor kastrull. Häll på buljong och lägg i en skalad vitlök. Buljongen ska täcka köttet. Koka upp och skumma av. Koka i två timmar tills köttet är riktigt mört eller nästan lossnar ifrån benet. Låt köttet kallna i buljongen i minst 5 timmar. Detta kan göras några dagar innan grillningen.
1. Koka en honungs- och sojaglaze.
2. Skala och skär potatisen i ca 3x3 cm stora kuber. Skala och krossa vitlöken.
3. Smält smöret i en stor kastrull med rosmarinkvistarna och vitlöken. Lägg ner potatisen, salta och peppra. Låt koka sakta under lock tills potatisarna blir mjuka, ca 30 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
4. Skala smålökarna. Lägg dem hela i smöret och låt koka 10-15 minuter tillsammans med potatisen. Värm potatis och lök vid serveringen.
5. Skär zuccinin i 8 skivor på längden, ca ½ cm tjocka. Gnid in skivorna med olja, salta och peppra. Grilla tills de fått en fin färg och blivit lite mjuka.
6. Dela och kärna ur paprikorna. Gnid dem med olja. Grilla tills skalet är svart. Lägg paprikorna i en plastpåse och låt svalna. Dra av skinnet och ta ut rundlar av paprikan, ca 7 cm i diameter.
7. Dela auberginerna på längden. Pensla dem med olja på snittytan. Grilla tills de är mjuka.
8. Gröp ur köttet på auberginerna och hacka det fint. Blanda i vitlök, crème fraiche, citronsaft och timjan. Smaka av med salt och peppar.
9. Klä 4 stansringar (eller små formar ca 7 cm i diameter) med två skivor zucchini runt kanten på insidan av formen. Fyll formarna med auberginröran. Packa hårt och tryck till. Vid servering; lyft av ringen (eller om du använder formar, vänd dem försiktigt upp och ner). Toppa bakelserna med en paprikarundel. Servera bakelserna varma eller kalla.
10. Skär nötbringan i portionsbitar. Grilla köttet över medelvärme i ca 20 minuter och pensla under tiden med honungs- och sojaglaze. Köttet behöver bara få en god grillsmak och bli varmt då det redan är färdigkokt.
11. Servera nötbringan med fondantpotatisen toppad med löken samt medelhavsbakelsen.