Lufttorkad skinka med chèvremousse

Lufttorkad skinka med chèvremousse

För 6 personer
Ingredienser
  • 2 pkt Scan Lufttorkad Skinka á 100 g
  • 6 gelatinblad
  • 250 g chèvre
  • 5 dl lätt crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 1 kruka rosmarin
  • 2 msk mjölk
  • ½ dl pinjenötter
  • rucolasallad
  • färsk babyspenat
Gör så här 1. Lägg två skivor skinka i en liten kaffekopp. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 min.

2. Finfördela osten med crème fraiche, vitlök, salt och hackad rosmarin. Spara några kvistar till garnering. Lyft upp gelatinet och smält det på svag värme i mjölken i en kastrull. Blanda ner gelatinet i ostblandningen. Häll blandningen i formarna och vik över skinkan. Ställ kallt att stelna minst 2 timmar.

3. Rosta pinjenötterna i en torr, varm stekpanna. Fördela sallad och spenat på assietter. Ta skinkpaketen ur formarna och lägg dem på salladsbädden. Garnera med halverade körsbärstomater och strö över pinjenötterna. Servera med grissini eller baguette.