Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Lammfärsbiffar med melontzatziki och citronpotatis
- 400 g Scan Lammfärs
- 1 tsk salt
- ½ dl ströbröd
- 1 dl vatten
- ½ gul lök hackad
- 1 vitlöksklyfta hackad
- 1 ägg
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk persilja hackad
Melontzatziki
- 1 liten klyfta honungsmelon
- ½ tsk salt
- 2 dl matyoghurt
- 1 vitlöksklyfta hackad
- 1 msk hackad färsk oregano persilja eller mynta
Citronpotatis
- 400 g nykokt potatis
- rivet skal och saft av 1 citron
- ½ msk flytande honung
- 2 msk olivolja
- ½ msk balsamvinäger
- 1 msk hackad persilja
- flingsalt
Blanda en dressing på citronsaft, - skal, honung, olivolja, balsamvinäger, persilja. Dela och vänd potatisen i dressingen. Salta med lite flingsalt.
Skär melonen i små bitar. Lägg bitarna i en sil och salta, låt rinna av i ca 15 minuter. Torka lätt av med hushållspapper. Blanda alla ingredienser till tzatzikin. Smaka av med svartpeppar.
Servera lammfärsbiffarna med melontzatziki och citronpotatis.