Lammfärsbiffar med melontzatziki och citronpotatis

Lammfärsbiffar med melontzatziki och citronpotatis

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g Scan Lammfärs
  • 1 tsk salt
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ½ gul lök hackad
  • 1 vitlöksklyfta hackad
  • 1 ägg
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk persilja hackad

Melontzatziki

  • 1 liten klyfta honungsmelon
  • ½ tsk salt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta hackad
  • 1 msk hackad färsk oregano persilja eller mynta

Citronpotatis

  • 400 g nykokt potatis
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • ½ msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk balsamvinäger
  • 1 msk hackad persilja
  • flingsalt
Gör så här Låt ströbrödet svälla i vatten 5 minuter. Blanda köttfärs och salt i ca 1 minut. Blanda färsen med ströbröd, lök, vitlök, ägg, peppar och persilja. Forma fyra färsbiffar med fuktiga händer. Pensla med olja och grilla på medelvärme ca 5 minuter på varje sida. Vänd flera gånger.

Blanda en dressing på citronsaft, - skal, honung, olivolja, balsamvinäger, persilja. Dela och vänd potatisen i dressingen. Salta med lite flingsalt.

Skär melonen i små bitar. Lägg bitarna i en sil och salta, låt rinna av i ca 15 minuter. Torka lätt av med hushållspapper. Blanda alla ingredienser till tzatzikin. Smaka av med svartpeppar.

Servera lammfärsbiffarna med melontzatziki och citronpotatis.