Indisk lammgryta med mango och koriander

Indisk lammgryta med mango och koriander

Koka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan lammstek
  • 3 gula lökar, finhackade
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk garam masala
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 1½ dl torkade linser
  • 1 mogen mango, i tärningar
  • 1 chilifrukt, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, strimlad
Gör så här Tärna köttet i 3*3 cm stora tärningar. Bryn köttet i omgångar i lite smör i en stekpanna. Låt lök och vitlök steka med några minuter. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med hastigt. Häll i vin, vatten och tomater. Låt sjuda ca 30 min på svag värme under lock. Tillsätt sedan linser och sjud ytterligare ca 30 min. Smaka av med salt och peppar. Garnera grytan med mango, chili och koriander.