Grillkorv med gumbosallad

Grillkorv med gumbosallad

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Grillkorv Bacon och ost à 480 g

Gumbosallad

  • 1 rödlökar
  • 2 gula paprikor
  • 2 röda paprikor
  • 3 stjälkar blekselleri
  • rapsolja
  • salt och peppar
  • 2 majskolvar
  • grönsallad

Vitlök- och jalapeñodip

  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 st inlagd jalapeño
  • 1½ dl lätt crème fraiche
  • 1 msk hackad persilja
Gör så här Skala och hacka vitlöken fint tillsammans med jalapeñon. Blanda det hackade med crème fraiche och persilja. Smaka av med lite salt.

Skala rödlöken och kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och selleri i grova tärningar. Stek dem hastigt i rapsolja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Dela majskolvarna i 4 bitar.

Grilla korven runt om över glöd i ca 6 min eller stek i stekpanna. Grilla eller stek majsen samtidigt.
Blanda grönsalladen med övriga grönsaker. Servera korven med sallad och dip och gärna ett gott bröd.