Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 1 förp Scan Grillkorv Bacon och ost à 480 g
Gumbosallad
- 1 rödlökar
- 2 gula paprikor
- 2 röda paprikor
- 3 stjälkar blekselleri
- rapsolja
- salt och peppar
- 2 majskolvar
- grönsallad
Vitlök- och jalapeñodip
- ½ vitlöksklyfta
- 1 st inlagd jalapeño
- 1½ dl lätt crème fraiche
- 1 msk hackad persilja
Skala rödlöken och kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och selleri i grova tärningar. Stek dem hastigt i rapsolja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Dela majskolvarna i 4 bitar.
Grilla korven runt om över glöd i ca 6 min eller stek i stekpanna. Grilla eller stek majsen samtidigt.
Blanda grönsalladen med övriga grönsaker. Servera korven med sallad och dip och gärna ett gott bröd.