Charkdelikatesstallrik

Charkdelikatesstallrik

För 8 personer
Ingredienser
  • 200 g förp Scan Lufttorkad skinka
  • 120 g Scan Grönpepparchorizo
  • 150 g Scan Pastrami tunna skivor
  • ½ nätmelon i tunna klyftor
  • 16 svarta oliver
  • tandpetare
  • 200 g philadelphiaost, valfri sort
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 st tomater
  • 2 avokado
  • 2 msk hackad salladslök eller persilja
  • ½ msk vit balsamicovinäger
  • 1 msk olja
  • ruccola
Gör så här Gör en charktallrik. Dela eventuellt skivorna. Vik ihop skivorna av lufttorkade skinkan och sätt fast den med tandpetare på en melonklyfta. Sätt två oliver i toppen på tandpetaren. Ställ klyftorna på tallrikar. Rulla ihop chorizon och lägg rullarna bredvid. Forma osten till åtta små ägg och rulla dem i gräslök. Lägg ett ägg på varje tallrik. Dela tomaterna och skrapa bort kärnorna. Skär tomatköttet och avokadon i småbitar och blanda tomater, avokado, lök, vinäger och olja. Lägg upp salsan på tallriken tillsammans med pastramin. Strö över rucola och servera ev. med grissini.