Pepparkryddad kalvnoisette med rostade rotfrukter

Pepparkryddad kalvnoisette med rostade rotfrukter

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 förp Scan Gourmet Kalvnoisette à 300 g
  • grovmalen svartpeppar
  • 800 g blandade rotfrukter
  • 1 msk mild olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl grovhackad färsk timjan
  • Flingsalt
  • Balsamicosirap
Gör så här Sätt ugnen på 175°C. Skala och skär rotfrukterna, som t ex lök, palsternacka, morot och rödbetor i grova bitar. Blanda rotfrukterna med olivolja, grovhackad vitlök och timjan. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Bred ut rotfrukterna på en ugnsplåt. Tillaga i ugnen i ca 30 min. Håll varmt. Krydda köttet med salt. Rulla kanterna i grovmalen svartpeppar. Bryn bitarna först i en het, lätt oljad stekpanna med en klick smör eller i en grillpanna. Låt sen vila i 5 minuter. Servera köttet med de rostade rotfrukterna, gärna en fräsch sallad och balsamicosirap eller en rödvinssås.