Paprikagryta med tzatziki

Paprikagryta med tzatziki

För 4 personer
Ingredienser
  • 350 g Scan färsk skinka
  • 1 dl mild ajvar relish

Bulgur

  • 2 dl bulgur
  • 1 påse wokgrönsaker à 400 g
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 tärnade tomater

Tzatsiki

  • 1 riven gurka
  • 2 dl turkisk matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
Gör så här Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Stek grönsakerna i en grillpanna. Blanda ner dem, persilja och tomat i bulgurn. Pressa ur vätskan från gurkan. Blanda gurka, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Strimla skinkan. Stek köttet i omgångar i en stekpanna ca 3 min, salta. Lägg allt kött i stekpannan och rör ner ajvar relish. Koka upp. Servera köttet med bulgurblandning och tzatsiki.