Entrecote med cajunrubbing på ljummen potatisbädd

För 2 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Gourmet entrecôte, 350 g
  • 400 g potatis
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ vitlöksklyfta, pressad
  • ½ dl riven parmesan
  • ½ msk kapris
  • 1 knippe gräslök, finskuren

Cajunrubbing

  • 2 krm cayennepeppar
  • ½ msk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk vitlökspulver
  • ½-1 tsk salt

Till servering

  • 1 romansallad
Gör så här Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt dem svalna. Blanda crème fraiche, vitlök, parmesan, kapris och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Blanda kryddorna till cajunrubbingen och klappa in dem i köttet. Grilla köttet eller stek i smör i en stekpanna. Vänd när köttsaften börjar tränga upp på den råa sidan. Sänk värmen något och stek sammanlagt ca 5 min för medium stekt, 3-4 min för blodig och ca 7 min för genomstekt. Skär eller riv salladen i mindre bitar. Skiva den ljumma potatisen och blanda med såsen.