Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 800 g Scan falukorv
- 1 rödlök
- 3 tomater
- 100 g cheddarost
- 3 msk grov senap
POTATISPURÉ
- 1,2 kg mjölig potatis
- 1 dl matlagningsgrädde
- 2 dl mjölk
- 2 msk smör
Gratinera i ugn i ca 20 minuter eller tills osten fått gyllenbrun färg.
Skala potatisen och koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och ånga av potatisen ordentligt på spisen. Pressa den kokta potatisen i en bunke. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt smör och gräddmjölk under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Servera falukorven med potatispurén och grönsallad.