Julkorv med kålrotsplättar och senapscrème

Julkorv med kålrotsplättar och senapscrème

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 st Scan julkorvar à 300 g

KÅLROTSPLÄTTAR

  • 4 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2½ tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 400 g kålrot fint riven
  • ½ msk malen kanel
  • 4 msk senapsfrön
  • 1 tsk svartpeppar

SENAPSCRÈME

  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk grovkornig skånsk senap
Gör så här Vispa ihop ägg, socker och salt till plättarna i en bunke. Tillsätt först mjöl och sedan riven kålrot och kryddor. Klicka ut smeten och stek plättarna i smör i en stekpanna. Blanda ihop crème fraiche och senap i en skål. Värm korven i sjudande vatten, ca 15 min. Spola korven i kallt vatten och dra sedan av skinnet. Skär korven i sneda skivor och servera med kålrotsplättarna och senapscrèmen.