grillguiden

Grilla perfekt fläskkarré

När man grillar fläskkarré behöver man inte vara rädd för höga temperaturer. Karré har nämligen hög fetthalt vilket gör att det inte blir torrt. Här är allt du behöver veta om hur du går tillväga för att grilla det perfekta köttet.

Prepp och förberedelser

Karrén är en mångsidig detalj som säljs både hel och i skivor, med eller utan ben. En karré kan bli ännu godare om du marinerar den. Stoppa ner karréskivorna i en plastpåse med marinaden och skaka runt så att köttet blandas ordentligt. Låt det sedan stå i kylskåpet över natten. Här tipsar vi om goda marinader.

karre burger

Karrén på grillen

Var noga med att köttet är rumstempererat innan du lägger det på grillen. Grilla karrén på direkt värme tills den fått fin färg, flytta den sedan till sidan av grillen utan kol så du kan grilla indirekt, tills den är färdig. Här kan du läsa om rekommenderade innertemperaturer.

Fläskkarré i bit

Grilla skivorna på medelvärme. Centimetertjocka skivor behöver minst tre minuter per sida för att bli helt genomstekta. Du kan kolla om köttet är färdigt genom att sticka in en gaffel på ett tjockt ställe i köttbiten. Köttsaften som sipprar fram ska vara helt klar och genomskinlig, dvs inte rosa! Karré ska ätas välstekt. Du vet att den är färdig när den har en innertemperatur på 75 grader.

köttguiden

MER OM fläskkarré

Vill du veta mer om fläskkarré? I vår köttguide skriver vi mer om denna detaljens ursprung och historia, andra tillagningssätt samt mycket mer som är värt att veta om fläskkarré.

Läs mer