Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


Karré Hållbar
Karre av svensk Hållbarhetsgris. Scans Hållbarhetsgris kommer alltid från Halla Gård i Västergötland. Karrén passar utmärkt för grillen, att steka i stekpannan eller som stek i ugn. Tack vare den relativt höga fetthalten behåller köttet sin saftighet även vid tillagning i höga temperaturer. Grisarna får gå både inne och ute som de själva vill och kan böka och beta i jorden i hagen. Gården drivs av egenproducerad biogas och egenodlat foder. Köttet från Hållbarhetsgrisen har en lägre klimatpåverkan jämfört med genomsnittet för grisuppfödning i Sverige. Läs mer på scan.se/hallbarhetsgrisen. Kött från Scan kommer alltid från svenska gårdar
Innehåll
Ingredienser: karré
Näringsvärde per 100g
- Energi 700 kJ / 170 kcal
- Fett 11 g
- Varav mättat fett 4 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 17 g
- Salt 0,1 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 493181
Vikt: 550 g
GTIN: 7300203218008
Produktdata
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Bra att veta
Fläskkarrén sitter på främre delen av grisen, mellan huvud och kotlettrad. Karrén är en mångsidig detalj som säljs både hel och i skivor, med eller utan ben.
