JULSKINKA LÄTTRÖKT RIMMAD CA 1,8KG
Scan

JULSKINKA LÄTTRÖKT RIMMAD CA 1,8KG

Art nr: 675587

Scan rimmade och rökta julskinka är en populär klassiker på julbordet. Denna skinka ska ugnsbakas eller kokas innan griljering. Den är saftig och smakrik och gjord av Pigghamgris från svenska gårdar.

  • Kött från Sverige

Innehåll

INGREDIENSER: Svensk skinka, salt, druvsocker, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250, rökarom.

Näringsvärde per 100g

  • Energi 650 kJ / 150 kcal
  • Fett 7,4 g
  • Varav mättat fett 3,1 g
  • Kolhydrater 1 g
  • Varav sockerarter < 0,5 g
  • Protein 22 g
  • Salt 2,7 g

Allergener

  • Gluten Nej
  • Mjölk Nej
  • Soja Nej
  • Ägg Nej
  • Lupin Nej
  • Senap Nej
  • Sesamfrön Nej
  • Selleri Nej
  • Fisk Nej

Produktfakta

Artnr: 675587

Vikt: 1 800 g

GTIN: 2320558700008

Svensk köttråvara

Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C

Köp nu

City Gross COOP Hemköp

Tillagning

Ugnsbakad: Skölj hastigt i kallt vatten. Svep in skinkan i aluminiumfolie om den ska ugnsbakas i 175°C. Folie behövs ej i 125°C. Stick in en termometer så att spetsen hamnar mitt i skinkan. Lägg skinkan med svålen upp i en ugnssäker form. Ta ut skinkan ur ugnen när termometern visar 70°C, då är skinkan riktigt saftig eller vid 75°C då skinkan är väl tillagad. Ta bort termometern och låt skinkan svalna något. Häll av skyn. Kyl ner den direkt om den ska användas senare till t ex doppspad.Tag bort nätet och svålen. Koka: Skölj hastigt i kallt vatten. Stick in en termometer så att spetsen hamnar mitt i skinkan. Lägg skinkan i en gryta med termometern väl synlig. Häll på kallt vatten så att det täcker. Tillsätt kryddpepparkorn, lagerblad och lök. Koka upp, sänk värmen. Skinkan ska sjuda under lock på svag värme. Ta upp skinkan när termometern visar 70°C, då är skinkan riktigt saftig eller vid 75°C då skinkan är väl kokt. Ta bort termometern och låt skinkan svalna något. Tag bort nätet och svålen. Kyl ner spadet. Kan användas till doppspad eller sås. Griljera: Sätt ugnen på 200°. Blanda ägg och senap. Pensla blandningen på skinkan. Sikta över ströbröd. Griljera skinkan i ugnen ca 15 min eller tills skinkan har fått fin färg. Sätt i hela kryddnejlikor som garnering när skinkan svalnat något.