Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


Tryffelsalami
Scans lufttorkade tryffelsalami innehåller bitar av äkta gotländsk tryffel, vilket ger den en mild och balanserad smak. Tryffelsalamin är lufttorkad och varsamt lagrad i minst sex veckor. Köttet kommer från rapsgris från nio utvalda svenska gårdar. Perfekt till antipasti, charkbricka, pizza, pasta och smörgåsar med medelhavskänsla
Innehåll
Ingredienser: Svenskt fläskkött av Rapsgris*, salt, druvsocker (majs), kryddor (bl.a. svartpeppar, vitpeppar, salvia, muskotblomma), lök, vegetabilisk buljong (bl.a. morot, lök, tomat), vitlök, tryffel* (0,5%), arom, maltodextrin, antioxidationsmedel E301:E300, färgämne E120 och konserveringsmedel E250. *Svenskt ursprung. Till 100 g färdig vara har det använts 162 g kött.
Näringsvärde per 100g
- Energi 1 300 kJ / 320 kcal
- Fett 22 g
- Varav mättat fett 9,5 g
- Kolhydrater 2,4 g
- Varav sockerarter 1,7 g
- Protein 28 g
- Salt 5,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 630789
Vikt: 2 000 g
GTIN: 2320079000007
Produktdata
Svensk köttråvara
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +8°C
Tillagning
Skivas tunt, ca 0,8 mm