Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram. Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden


Utvald Schnitzel av Rapsgris
Art nr: 498970
Rapsgrisen® är en unik innovation från Scan. Köttet från Rapsgrisen® är märkbart saftigare, mörare och mer smakrikt än vanligt griskött; tack vare en bättre fettbalans med högre andel nyttiga, omättade fetter som Omega 3. Schnitzeln är mör och smakrik och passar utmärkt att steka eller grilla på hög värme, med med eller utan panering.
Innehåll
Ingredienser: Schnitzel bog av Rapsgris
Näringsvärde per 100g
- Energi 500 kJ / 120 kcal
- Fett 4,7 g
- Varav mättat fett 1,5 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 20 g
- Salt 0,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 498970
Vikt: 500 g
GTIN: 2320896900009
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Hetta upp pannan på full effekt och tillsätt en neutral olja. Salta och peppra köttet. Lägg i och stek ca 1 min tillsätt 1 msk smör sänk värmen till 2/3 och stek ytterligare 1 min. Vänd och stek färdigt ca 2 min till. Låt vila ca 1 min. Passar även bra att panera.