Helstekt fläskfilé med rosmarin

Helstekt fläskfilé med rosmarin

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan Piggham fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 msk färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Gör så här Sätt ugnen på 175°C. Putsa bort ev hinnor från filén. Sätt stekpannan på plattan och lägg i smöret. Sätt plattan på näst högsta effekt. Hetta upp smöret och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i filén och bryn köttet runt om i ca 3 minuter. Ta upp köttet och lägg det på ett ugnsfast fat eller i en form. Krydda med färsk hackad rosmarin (eller smula den torkade) salt och peppar. Sätt en termometer i köttet så att spetsen kommer i köttets mitt (lättast från kortsidan och in). Stek tills innertemperaturen är 65-70°C, ca 10 minuter. Ta ut köttet och täck med folie, låt stå ca 10 minuter innan det skärs upp. Servera med klyftpotatis och ratatouille eller wokade grönsaker.