Varm macka med kantareller och Piggham skinka

Varm macka med kantareller och Piggham skinka

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Piggham rökt skinka 150 g
  • 2 msk matfett
  • 4 skivor vitt formbröd
  • ½ zucchini tunt skivad
  • 4 msk riven ost

STEKTA KANTARELLER

  • 300 g kantareller putsade
  • 2 msk smör
Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Bred matfett på brödskivorna och varva skinka och zucchini över dem. Salta, peppra och strö över ost. Gratinera smörgåsarna på en plåt i övre delen av ugnen tills osten har smält och fått lite färg, ca 5 minuter. Garnera med lite bladpersilja. Stek kantarellerna i hälften av smöret tills vätskan har kokat in. Tillsätt resterande smör och låt fräsa tills de blivit gyllenbruna, i 2-3 minuter. Servera de varma mackorna med stekta kantareller.