Grillad Merguez med cape couscous

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 förp Scan Merguez à 260 g
  • 3 msk pinjenötter

CAPE COUSCOUS

  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl couscous
  • 1 apelsin
  • ½ nätmelon
  • ½ gurka
  • 2 tomater
Gör så här Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna i några minuter.
Koka upp buljongen. Ta bort kastrullen från värmen och vispa i cous cousen. Låt svälla under lock i 5 minuter.

Skala och skär apelsin, melon och gurka i mindre bitar. Skär tomaterna i mindre bitar. Vänd ner frukt- och grönsaksbitarna samt lite smör i couscousen. Smaksätt med salt och peppar.

Grilla korvarna 3-4 minuter. Skär dem sedan i cirka tre centimeter stora bitar och servera med cous cousen. Garnera med pinjenötter.