Helgskinka med kapris- och tonfisksås och pasta

Helgskinka med kapris- och tonfisksås och pasta

För 4 personer
Ingredienser
  • 300 g Scan Piggham helgskinka färdigkokt
  • 200 g pasta t ex tagliatelle

KAPRIS- OCH TONFISKSÅS

  • ½ burk tonfisk i olja avrunnen
  • 1 äggula
  • 2 msk kapris
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1½ dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • 12 cocktailtomater
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 knippe rucola
Gör så här Skär skinkan i tunna skivor. Koka pastan enligt förpackningsanvisning. Spola i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Mixa tonfisk, äggula, kapris och vinäger. Tillsätt oljan droppvis. Späd med vatten till såsig konsistens. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner kapris- och tonfisksåsen i pastan. Servera skinkan med pastan. Garnera med halverade tomater, blekselleri i tunna skivor och rucola.