Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 4 skivor Scan Piggham Fläskkarré
- 1 msk Smör
- 1 msk Torkad chiliblandning
- 2 Vitlöksklyftor, skivade
- 1 msk Honung, flytande
- 1 dl Vatten
CURRYRIS
- 2 dl Ris
- 3½ dl Grönsaksbuljong
- 2 dl Lätt crème fraiche
- 1 msk Curry
SOJADIPP
- 1 msk Vinäger
- 3 msk Sojasås
TILL SERVERING
- ½ Gurka
2. Blanda vinäger och soja till dippen i en liten kopp.
3. Stek karrén hastigt på båda sidor i smör i en stekpanna. Salta och strö över chiliblandningen. Ta upp köttet och lägg dem på en tallrik.
4. Lägg vitlöksskivorna och honungen i stekpannan. Häll i vatten och lägg tillbaka karrén. Låt brässera i cirka 5 minuter tills skyn har fått en simmig konsistens.
5. Vänd ner crème fraiche och curry i det färdigkokta riset. Servera karrén med curryris, sojadipp och gurka.