Chili- & honungsstekt fläskkarré med krämigt curryris

Chili- & honungsstekt fläskkarré med krämigt curryris

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 4 skivor Scan Piggham Fläskkarré
  • 1 msk Smör
  • 1 msk Torkad chiliblandning
  • 2 Vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk Honung, flytande
  • 1 dl Vatten

CURRYRIS

  • 2 dl Ris
  • 3½ dl Grönsaksbuljong
  • 2 dl Lätt crème fraiche
  • 1 msk Curry

SOJADIPP

  • 1 msk Vinäger
  • 3 msk Sojasås

TILL SERVERING

  • ½ Gurka
Gör så här 1. Koka riset mjukt i grönsaksbuljongen.

2. Blanda vinäger och soja till dippen i en liten kopp.

3. Stek karrén hastigt på båda sidor i smör i en stekpanna. Salta och strö över chiliblandningen. Ta upp köttet och lägg dem på en tallrik.

4. Lägg vitlöksskivorna och honungen i stekpannan. Häll i vatten och lägg tillbaka karrén. Låt brässera i cirka 5 minuter tills skyn har fått en simmig konsistens.

5. Vänd ner crème fraiche och curry i det färdigkokta riset. Servera karrén med curryris, sojadipp och gurka.