Lufttorkad skinka med chutney av höstfrukter

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 pkt Scan Lufttorkad skinka à 100 g
  • 2 äpplen
  • 1 päron
  • 4 plommon
  • 1 liten gul lök
  • ½ dl råsocker
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 kanelstång
  • ½ tsk ingefära
  • 1 spansk peppar finhackad
  • 1 dl äppeljuice
  • 1 knippe ruccola
Gör så här Skala, kärna ur och klyfta äpplena och päronet. Dela plommonen och ta ur kärnorna. Skiva löken och koka upp tillsammans med socker, vinäger och kryddor i äppeljuice. Tillsätt frukten. Låt stå och dra, gärna över natten. Servera chutneyn med lufttorkad skinka och rucola. Dryckestips: Ett torrt vitt vin gärna från Frascati. Det fungerar även med ett lättare rött vin.