Korvstroganoff gratäng
Korvstroganoff gratäng

Korvstroganoff gratäng

En krämig twist på klassikern med smält ost och fyllig smak. Upptäck receptet som gör vardagsmiddagen extra god och enkel!

För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan falukorv
  • 2 st gul lök
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk sötstark senap
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g riven ost
  • 25 g smör
  • 2 dl basmatiris
  • 3,5 dl vatten
Gör så här Skär korven i stavar och stek korven i smör. Tillsätt grovt skivad lök och tomatpuré och stek ytterligare några minuter. Tillsätt kycklingfond, senap, grädde och koka ner till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Koka ris fluffigt.

Lägg ner riset i en ugnsform och toppa med korvstroganoffen och riven ost. Baka av i 175C i 15 min.