Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 1-1,2 kg Scan knäckta revben
- Vatten
- 2 lagerblad, några pepparkorn
- 1 dl apelsinjuice
- 1 msk apelsinzest
- 2 msk flytande honung
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk grovkornig senap
- 1 msk soja
- 1 msk smör
gräddkokt kålrot
- 600-700 g kålrot, skalad och skivad tunt
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 tsk salt, svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 1 dl riven cheddar
- 2 msk ströbröd
- 50 g smör
Under tiden gör du gräddkokt kålrot: lägg de tunna kålrotsskivorna i en kastrull med grädde, mjölk, vitlök, salt, peppar och timjan. Låt sjuda tills kålroten är mjuk och vätskan krämig. Häll över i en ugnsform, strö på riven cheddar och ströbröd, klicka över smör och gratinera i ugnen på 225?°C i cirka 10 minuter tills ytan är gyllene. Servera de glaserade revbenen med den gratinerade kålroten.