Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 1 st Scan julkorv
- Vatten, lagerblad, kryddpeppar, lök
rotmos
- 1 stor kålrot (ca 600 g)
- 3-4 morötter
- 3-4 potatisar
- 1 tsk salt
- 1 dl grädde
- Salt, vitpeppar
- 75 g brynt smör
pepparrotssky
- 2 dl korvkokningsvatten
- 1 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk grovkornig senap
- 1 msk riven färsk pepparrot
- 1 tsk smör
- Vitvins vinäger
- Salt, peppar
Under tiden gör du rotmoset: skala och tärna kålrot, morötter och potatis. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, häll av och mosa till en slät konsistens. Rör ner grädde, brynt smör, salt och vitpeppar.
För pepparrotsskyn, koka upp korvkokningsvatten med kalvfond, dijonsenap, grovkornig senap och riven pepparrot. Smaka av med en skvätt vitvinsvinäger, salt och peppar, och vispa ner en klick smör för glans. Servera julkorven skivad med rotmos och den heta pepparrotsskyn.