Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 500 g Scan lövbiff
- 2 morötter, slantade
- 1 burk syltlök (ca 200 g avrunnen)
- 1 dl glögg
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk kalvfond
- 2 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1-2 tsk dijonsenap
- 1 tsk soja
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- Smör
- Salt, svartpeppar
- 50g skållad mandel, grovt hackad
Saffransris
- 3 dl basmatiris
- 1 pkt saffran
- 1 msk smör
- 1 krm salt
- 5 dl vatten
Koka under tiden basmatiris med saffran, smör, salt och vatten enligt anvisningarna tills riset är fluffigt och gyllengult. Servera den mustiga lövbiffsgrytan med det doftande saffransriset.