Julskinketårta
Julskinketårta

Julskinketårta

En godare jul: Griljera din minijulskinka och skapa en festlig julskinketårta med köttbullar, rödbetssallad och julskinka - en lekfull och smaktull tårta.

För 4 personer
Ingredienser

Griljera minijulskinka

  • 1 st Scan Minijulskinka
  • 2 st skivor vörtbröd
  • 1 st ägg
  • 1 msk grov senap
  • 1 tsk maizena

Julskinketårta

  • 1 st Scan Minijulskinka skivad
  • 12 st Mamma Scans köttbullar
  • 150 g Rödbetssallad
  • 2 dl Majonnäs
  • 4 msk Senap
  • 1 st Gurka
  • 12 st skivor Formfranska
  • 12 st Rädisor
  • 1 ask Kryddkrasse
Gör så här Torka vörtbröd i ugnen i 20min på 150C. Mixa vörtbrödet till ett ströbröd, blanda ägg och senap. Pudra skinka med maizena och pensla med senapsbladningen. Strö över vört bröd och baka i 175C i 10min.

Julskinketårta:

Skär bort kanterna på brödet. Täck brödet i första lagret med majonäs och rödbetssallad. Fortsätt med andra lagret, täck brödet med majonäs och skivade köttbullar. Slutligen breder du även översta lagret av bröd med majonnäs och långskivad gurka. Toppa smörgåstårtan med julskinka, senap, delade rädisor och kryddkrasse.