Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 1 Scan fläskytterfilé (ca 800 g-1 kg)
- 100 g ädelost
- Salt & svartpeppar
- Smör eller olja för stekning
Potatisrosor
- 4 st Bakpotatisar
- 50 g smält smör
- 1-2 msk riven parmesan (valfritt)
- Salt, peppar
Bearnaise med bacon
- 2 äggulor
- 1 tsk vitvinsvinäger eller dragonvinäger
- 1 msk vatten
- 100 g smör
- 0,5 dl neutral olja (t.ex. raps)
- 1 tsk torkad dragon
- 1 msk finhackad schalottenlök (valfritt)
- Salt, peppar
- 1 paket Scan bacon
- Fryst persilja
Skala potatisar och skiva tunt på mandolin. Blanda potatisen med smält smör, salt, peppar och parmesan. Stapla skivorna som torn i en muffinsform eller forma rosor och bygg i en större form. Baka av 45min i 150c ugn.
Stek bacon krispigt, låt svala och smula smått.
Smält smör och blanda med olja. Blanda äggulor, vinäger, vatten, dragon i en mixerkanna. Mixa och tillsätt smör och oljeblandningen i en tunn stråle. Smaka av såsen med bacon, salt, peppar och fryst persilja.