Fläskkarré med lök i sötsur sås och nudlar
Fläskkarré med lök i sötsur sås och nudlar

Fläskkarré med lök i sötsur sås och nudlar

Fläskkarré med lök i sötsur sås och nudlar - en smakrik rätt med asiatisk touch som kombinerar möra bitar, krispig lök och perfekt balanserad sås. Snabbt, enkelt och gott!

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan fläskkarré
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 msk maizena
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk Hoisinsås
  • 2 msk Honung
  • 1 msk Mörk soja
  • 1 msk Ostronsås
  • 1 msk Ketchup
  • 2 msk Äpplecidervinäger
  • 2 st Rödlök
  • 2 st Gul lök
  • 400 g Nudlar
  • Salladslök
  • Sesamfrön
Gör så här Tärna fläskkarren i kuber, pudra över maizen och vitpeppar. Stek fläsket i en wokpanna tills den har fått fin färg. Häll i honungen och koka i 2 min innan du häller i resten av ingredienserna. Sjud såsen i 10 min innan den grov skivade löken går i. Koka såsen i ytterligare i 3 min, löken skall vara al dente.

Servera med kokta nudlar, strimlad salladslök och sesamfrön.