Köttbullar Rydberg med senapsgrädde
Köttbullar Rydberg med senapsgrädde

Köttbullar Rydberg med senapsgrädde

En modern twist på klassikern Biff Rydberg. Krämigt, smakrikt och perfekt för en lyxig vardagsmiddag med svensk touch!

För 4 personer
Ingredienser
  • 800g Mamma scans köttbullar
  • 600 g fast potatis (skalad och tärnad i små bitar)
  • Smör & olja till stekning
  • Salt & peppar

Löksås

  • 2 gula lök hackad
  • 2 dl ljus lageröl
  • 1 msk smör
  • 1 tsk socker
  • Salt

senapsgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk Skånsk senap
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt & peppar
Gör så här Tärna potatisen smått. Stek i rikligt med smör och lite olja på medelvärme. Stek tills potatisen är gyllenbrun och krispig. Salta och peppra mot slutet.

Stek köttbullarna till fin färg. Fräs löken i smör tills den mjuknat. Tillsätt socker, rör om. Häll på öl och låt puttra på medelvärme tills ölen kokat in och löken är karamelliserad och smaka av med salt

Vispa grädden hårt, rör ner senap.