Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 800g Mamma scans köttbullar
- 600 g fast potatis (skalad och tärnad i små bitar)
- Smör & olja till stekning
- Salt & peppar
Löksås
- 2 gula lök hackad
- 2 dl ljus lageröl
- 1 msk smör
- 1 tsk socker
- Salt
senapsgrädde
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk Skånsk senap
- 1 msk sötstark senap
- 1 tsk dijonsenap
- Salt & peppar
Stek köttbullarna till fin färg. Fräs löken i smör tills den mjuknat. Tillsätt socker, rör om. Häll på öl och låt puttra på medelvärme tills ölen kokat in och löken är karamelliserad och smaka av med salt
Vispa grädden hårt, rör ner senap.