Cottage pie med falukorv
Cottage pie med falukorv

Cottage pie med falukorv

Cottage pie med falukorv - en svensk twist på den brittiska klassikern. Krämigt, mättande och perfekt som vardagsrätt eller storkok för hela familjen!

För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan falukorv
  • 1 msk tomatpure
  • 350 g krossad tomater
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 800 g potatis
  • 1 dl grädde
  • 3 st äggulor
  • 50 g riven ost
Gör så här Tärna falukorv, morot, palsternacka och lök. Stek i olja till fin färg. Tillsätt tomatpure, krossade tomater och kycklingfond. Koka ihop 2-3 min.

Koka potatisen mjuk och blanda med grädde, äggulor, riven ost och smaka av med salt.

Häll ner såsen i en form och toppa med potatispurén. Baka av gratängen 20 min på 225C till potatispuren har fin färg.