Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 800 g Scan falukorv
- 1 msk tomatpure
- 350 g krossad tomater
- 2 msk kycklingfond
- 1 st morot
- 1 st palsternacka
- 1 st gul lök
- 1 msk rapsolja
- 800 g potatis
- 1 dl grädde
- 3 st äggulor
- 50 g riven ost
Koka potatisen mjuk och blanda med grädde, äggulor, riven ost och smaka av med salt.
Häll ner såsen i en form och toppa med potatispurén. Baka av gratängen 20 min på 225C till potatispuren har fin färg.