Karibisk karré i currykokossås

Karibisk karré i currykokossås

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 Scan Piggham karréskivor eller kotlett ca 600 g
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Smör efter behov

Sås

  • 2 tsk curry
  • 1/2 finhackad röd chilipeppar
  • 1 msk olja
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 msk mango chutney
  • 1/2 msk soja
  • 1 tsk honung
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ dl vatten
  • ca ½ tsk salt
Gör så här Fräs curry och chili i olja. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen utom mjölet. Koka upp. Blanda samman mjöl och vatten och rör ner. Låt det koka under omrörning. Låt såsen sjuda ca 5 minuter. Gnid in karréskivorna med vitlök och stek dem i smör i en stekpanna ca 3 minuter per sida. Salta och peppra. Strö ev över kokosflingor. Servera med ris blandat med russin och jordnötter, stekta bananhalvor eller ananasringar och färsk mango. Garnera köttet med kokosflingor.