Burgare med jordnötssmörsdressing, bacon och lökmarmelad - Scan
Burgare med jordnötssmörsdressing, bacon och lökmarmelad

Burgare med jordnötssmörsdressing, bacon och lökmarmelad

Upptäck det ultimata burgarreceptet med krämig jordnötssmörsdressing, krispig bacon och söt lökmarmelad - en smakexplosion du inte vill missa! Perfekt för burgarälskare.

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 Scan färska högrevsburgare
  • 8 skivor Scan bacon
  • 4 brioche hamburgerbröd
  • 4 skivor lagrad cheddar
  • Salladsblad
  • Inlagda gurkor
  • Majonnäs

Jordnötssmörsdressing

  • 3 msk jordnötssmör (slät)
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk vatten
  • Lite chiliflakes eller sriracha

Lökmarmelad

  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt & svartpeppar
Gör så här Börja med lökmarmeladen. Stek löken långsamt i smör tills den mjuknat. Tillsätt socker och balsamvinäger, låt karamellisera i ca 20-30 minuter på låg värme.

Vispa ihop alla ingredienser till en slät och krämig jordnötssmörsdressing. Justera med vatten för att få den ringlingsbar.

Rosta briochebröden lätt med lite majonnäs på snittytan. Grilla baconet. Grilla burgarna, lägg på cheddar mot slutet så den smälter.

Bygg burgaren: bröd - jordnötsdressing - sallad - biff med cheddar - bacon - lökmarmelad - pickles - mer dressing - lock.