Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Burgare med jordnötssmörsdressing, bacon och lökmarmelad
Upptäck det ultimata burgarreceptet med krämig jordnötssmörsdressing, krispig bacon och söt lökmarmelad - en smakexplosion du inte vill missa! Perfekt för burgarälskare.
- 4 Scan färska högrevsburgare
- 8 skivor Scan bacon
- 4 brioche hamburgerbröd
- 4 skivor lagrad cheddar
- Salladsblad
- Inlagda gurkor
- Majonnäs
Jordnötssmörsdressing
- 3 msk jordnötssmör (slät)
- 2 tsk soja
- 1 tsk honung
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk vatten
- Lite chiliflakes eller sriracha
Lökmarmelad
- 2 rödlökar, tunt skivade
- 1 msk smör
- 1 msk socker
- 1 msk balsamvinäger
- Salt & svartpeppar
Vispa ihop alla ingredienser till en slät och krämig jordnötssmörsdressing. Justera med vatten för att få den ringlingsbar.
Rosta briochebröden lätt med lite majonnäs på snittytan. Grilla baconet. Grilla burgarna, lägg på cheddar mot slutet så den smälter.
Bygg burgaren: bröd - jordnötsdressing - sallad - biff med cheddar - bacon - lökmarmelad - pickles - mer dressing - lock.