Nudelsallad thaistyle med ugnsstekt gochujangkarré - Scan
Nudelsallad thaistyle med ugnsstekt gochujangkarré

Nudelsallad thaistyle med ugnsstekt gochujangkarré

Fräsch thaistyle nudelsallad med kål, gurka, morot, salladslök, jordnötter, thaibasilika & gochujangkarré. Serveras med krämig jordnötsdressing - perfekt till lunch eller middag!

För 4 personer
Ingredienser
  • ca 1 kg Scan karré i bit utan ben
  • salt
  • 1 dl hoisinsås
  • 0,5 dl ljus soja
  • 2 msk gochujang
  • 2 cm färsk ingefära - riven
  • 2 vitlöksklyftor - riven
  • 2 dl vatten

Sallad

  • 250 g risnudlar
  • 1 msk olja
  • 200 g rödkål - finstrimlad
  • 1 stor morot - fint strimlad
  • 4 salladslökar - skivade
  • 1 gurka - hyvlad
  • 1 kruka thaibasilika
  • 2 dl rostade jordnötter - grovt hackade
  • 2 msk limejuice
  • 2 msk olja
  • salt

Dressing

  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk ljus soja
  • 1 lime - juice och zest
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sriracha
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 3 msk vatten
Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hoisin, soja, gochujang, ingefära och vitlök - salta köttet runt om och pensla sedan på blandningen. Lägg i en ugnsfast gryta med lock. Slå vattnet i botten av grytan och tillaga sedan i ugnen i ca 4 timmar tills köttet är mört och lätt kan dras isär och blandas med stekskyn i grytan.

Koka nudlarna enligt anvisning, spola i kallt vatten och blanda runt med olja. Skär grönsakerna och plocka basilikan - lägg upp med nudlarna på ett fat o dressa med lime, olja o salt. Blada dressingen och smaka av - ringla över salladen. Strö över grovhackade jordnötter och servera med det isärdragna köttet som blandas med stekskyn i grytan.