Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Nudelsallad thaistyle med ugnsstekt gochujangkarré
Fräsch thaistyle nudelsallad med kål, gurka, morot, salladslök, jordnötter, thaibasilika & gochujangkarré. Serveras med krämig jordnötsdressing - perfekt till lunch eller middag!
- ca 1 kg Scan karré i bit utan ben
- salt
- 1 dl hoisinsås
- 0,5 dl ljus soja
- 2 msk gochujang
- 2 cm färsk ingefära - riven
- 2 vitlöksklyftor - riven
- 2 dl vatten
Sallad
- 250 g risnudlar
- 1 msk olja
- 200 g rödkål - finstrimlad
- 1 stor morot - fint strimlad
- 4 salladslökar - skivade
- 1 gurka - hyvlad
- 1 kruka thaibasilika
- 2 dl rostade jordnötter - grovt hackade
- 2 msk limejuice
- 2 msk olja
- salt
Dressing
- 1 dl jordnötssmör
- 2 msk ljus soja
- 1 lime - juice och zest
- 1 msk honung
- 1 tsk sriracha
- 0,5 tsk sesamolja
- 3 msk vatten
Koka nudlarna enligt anvisning, spola i kallt vatten och blanda runt med olja. Skär grönsakerna och plocka basilikan - lägg upp med nudlarna på ett fat o dressa med lime, olja o salt. Blada dressingen och smaka av - ringla över salladen. Strö över grovhackade jordnötter och servera med det isärdragna köttet som blandas med stekskyn i grytan.