Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Gratäng med falukorv, potatis & Västerbottensost
Krämig blomkålsgratäng med falukorv och smakrik Västerbottensost - en lättlagad vardagsfavorit som förenar klassisk husmanskost med modern twist. Perfekt för hela familjen!
- 550 g Scan Deli falukorv
- 1 litet blomkålshuvud (ca 500 g)
- 5 kokta potatisar, skivade
- 2 dl riven Västerbottensost
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl grädde
- 1 tsk dijonsenap
- Salt och peppar
- Smör till formen
Till servering/topping
- 1 dl crème fraiche
- Rivet skal av 1 citron
- Färsk dill, hackad
Varva potatisskivor, blomkål och korv.
Vispa ihop grädde, ev. 1/2 dl crème fraiche, senap, salt och peppar. Häll blandningen över formen. Strö över den rivna Västerbottensosten.
Sätt ugnen på 225°C. Gratinera mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, tills ytan är gyllene och bubblig. Blanda 1 dl crème fraiche med rivet citronskal och lite hackad dill. Klicka eller ringla över gratängen vid servering, eller servera bredvid.