Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Grillad pluma med majonnäspenslad majskolv och svartvitlökssmör
Grillad Pluma med majskolv med majonnäs, örter, parmesan & vispat svartvitlökssmör - sommarens lyxiga tillbehör! Enkel, smakrik & perfekt till grillfesten. Upptäck receptet här!
- 1-2 Scan Pluma
Grillad majskolv
- 4 färska majskolvar, förkokta eller råa
- 1 dl majonnäs (gärna hemmagjord eller krämig köpt)
- 1 dl riven parmesan
- 1 dl finhackade färska örter (t.ex. persilja, gräslök, basilika)
- Salt och peppar
- En skvätt citronjuice (valfritt)
Vispat svartvitlökssmör
- 150 g smör, rumstempererat
- 2-3 klyftor svart vitlök
- 1 klyfta vanlig vitlök, rostad eller lätt stekt
- En nypa salt
- Några glödande grillkol (för rök- och grillsmak)
Ta en värmetålig liten skål med smält smör. Lägg i en litet glödande grillkol i skålen med smör, låt det ryka ett ögonblick och täck med lock eller folie i några minuter. Rör om.
Mosa svart vitlök och vanlig vitlök till en pasta. Blanda med rumstempererat smör och en nypa salt. Kyl smöret tills det är fast men inte hårt. Vispa sedan med elvisp tills det blir fluffigt och luftigt.
Pensla majskolvarna med ett tunt lager majonnäs. Grilla över hög värme tills de får fin färg runtom (ca 5-8 min), vänd ofta.
Efter grillning, pensla majskolvarna med lite mer majonnäs. Rulla direkt i en blandning av finhackade örter och riven parmesan. Salta lätt och pressa ev. över lite citronjuice.
Grilla pluma enligt instruktioner på förpackningen.
Lägg upp de ört- och parmesanrullade majskolvarna på ett fat tillsammans med uppskuren pluma. Toppa med klickar av det vispade svartvitlökssmöret. Servera direkt när smöret är fluffigt och majsen är varm.