Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Grillad melon med Prosciutto Crudo
Fräscht och lyxigt sommarrecept: Grillad melon med lime, prosciutto crudo, hibiskusdressing och örtsallad - perfekt som förrätt eller lätt lunch på grillfesten!
- 1 paket Scan Prosciutto Crudo
- 0.5 vattenmelon skuren i klyftor
- 1 lime (zest + juice)
- 2 msk olivolja
- 1 nypa chiliflakes (valfritt)
- 1 msk torkad hibiskus
- 1 tsk honung
- 1 msk vitvinsvinäger
- Örter: t.ex. rucola, mynta, basilika och persilja
- Flingsalt & svartpeppar
Blanda limejuice, zest, olivolja och eventuellt lite chiliflakes. Pensla melonbitarna med marinaden och låt stå i minst 15 minuter.
Grilla melonen:
Grilla melonbitarna hastigt på het grill - 1-2 minuter per sida - tills de får fin grillyta men fortfarande håller formen.
Förbered hibiskusdressingen:
Mortla eller mixa hibiskusblommorna. Blanda med vinäger, honung och lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Montera rätten:
Lägg upp grillad melon på ett fat. Riv över prosciutton. Toppa med örtsallad och ringla över hibiskusdressingen. Avsluta med lite extra limezest och flingsalt.