Grillad melon med Prosciutto Crudo - Scan
Grillad melon med Prosciutto Crudo

Grillad melon med Prosciutto Crudo

Fräscht och lyxigt sommarrecept: Grillad melon med lime, prosciutto crudo, hibiskusdressing och örtsallad - perfekt som förrätt eller lätt lunch på grillfesten!

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 paket Scan Prosciutto Crudo
  • 0.5 vattenmelon skuren i klyftor
  • 1 lime (zest + juice)
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa chiliflakes (valfritt)
  • 1 msk torkad hibiskus
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Örter: t.ex. rucola, mynta, basilika och persilja
  • Flingsalt & svartpeppar
Gör så här Marinera melonen:
Blanda limejuice, zest, olivolja och eventuellt lite chiliflakes. Pensla melonbitarna med marinaden och låt stå i minst 15 minuter.

Grilla melonen:
Grilla melonbitarna hastigt på het grill - 1-2 minuter per sida - tills de får fin grillyta men fortfarande håller formen.

Förbered hibiskusdressingen:
Mortla eller mixa hibiskusblommorna. Blanda med vinäger, honung och lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Montera rätten:
Lägg upp grillad melon på ett fat. Riv över prosciutton. Toppa med örtsallad och ringla över hibiskusdressingen. Avsluta med lite extra limezest och flingsalt.