Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Ribs buffé med sallader
Duka upp ett riktigt härligt sommarbord med massor av smaker. Perfekt till sommarfesten!
- 4-6 Scan BBQ Kamben
- 1 dl äppeljuice
- 2 msk äppelcidervinäger
Glace
- 2 dl ketchup
- 1 dl honung
- 1 tsk chiliflakes
- 1 msk soja
- 1 dl Hoisin
Lägg ribsen på grillens svala sida. Spreja var 15:e min med en blandning av äppeljuice och vinäger. Efter ca 1,5 timmar, pensla ribsen med glace och grilla ytterligare 15 min tills glacen bubblar och sätter sig.
Låt vila några minuter innan du skär upp.
Gurkyoghurt:
Riv gurka, pressa ur vätskan och blanda med matyoghurt, vitlök, citronjuice och mynta. Smaka av med salt.
Bönsalsa:
Blanda kokta blandade bönor med finhackad rödlök, chili, koriander, limejuice, olivolja, salt och peppar.
Gurksallad:
Tunna skivor gurka blandas med en skvätt vitvinsvinäger, socker, lite salt och hackad dill.
Tomatsallad:
Skiva solmogna tomater, gärna i olika färger. Ringla över olivolja, lite balsamvinäger, flingsalt, svartpeppar och färsk basilika.
Grönsallad:
Enkelt och fräscht - blanda romansallad, rucola och spenat med olivolja, citronjuice, salt och peppa
Fetaost:
Bryt fetaost i stora bitar toppa med oliver, olivolja och örter