Ribs buffé med sallader - Scan
Ribs buffé med sallader

Ribs buffé med sallader

Duka upp ett riktigt härligt sommarbord med massor av smaker. Perfekt till sommarfesten!

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 4-6 Scan BBQ Kamben
  • 1 dl äppeljuice
  • 2 msk äppelcidervinäger

Glace

  • 2 dl ketchup
  • 1 dl honung
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk soja
  • 1 dl Hoisin
Gör så här Förbered grillen för indirekt värme, ca 120-130°C.
Lägg ribsen på grillens svala sida. Spreja var 15:e min med en blandning av äppeljuice och vinäger. Efter ca 1,5 timmar, pensla ribsen med glace och grilla ytterligare 15 min tills glacen bubblar och sätter sig.
Låt vila några minuter innan du skär upp.

Gurkyoghurt:
Riv gurka, pressa ur vätskan och blanda med matyoghurt, vitlök, citronjuice och mynta. Smaka av med salt.

Bönsalsa:
Blanda kokta blandade bönor med finhackad rödlök, chili, koriander, limejuice, olivolja, salt och peppar.

Gurksallad:
Tunna skivor gurka blandas med en skvätt vitvinsvinäger, socker, lite salt och hackad dill.

Tomatsallad:
Skiva solmogna tomater, gärna i olika färger. Ringla över olivolja, lite balsamvinäger, flingsalt, svartpeppar och färsk basilika.

Grönsallad:
Enkelt och fräscht - blanda romansallad, rucola och spenat med olivolja, citronjuice, salt och peppa

Fetaost:
Bryt fetaost i stora bitar toppa med oliver, olivolja och örter