Melon- och fetostsallad med chiliheta karréspett och tzatziki - Scan
Melon- och fetostsallad med chiliheta karréspett och tzatziki

Melon- och fetostsallad med chiliheta karréspett och tzatziki

Fräsch melon- och fetostsallad med oliver, krämig tzatziki och chiliheta karréspett - en smakrik sommarrätt med grekiska toner som passar perfekt till grillkvällen!

För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan karré utan ben
  • 1 dl smoky BBQ-sås
  • 1,5 msk sriracha
  • 2 msk ljus soja
  • 2 vitlöksklyftor - rivna
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk milda chiliflakes
  • 1 tsk salt

Sallad

  • 500 g vattenmelon
  • 500 g gurka
  • 200 g fetaost
  • 2 dl svarta oliver
  • 1 kruka mynta
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime - zest o juice

Tzatziki

  • 1 gurka grovt riven
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 vitlöksklyfta - riven
  • 200 g grekisk yoghurt
  • olivolja
Gör så här Blanda BBQ-sås, sriracha, soja, salt, vitlök, sesam o chili i en plastpåse. Skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg köttet i marinaden och låt ligga i kylen minst 2 timmar.

Riv gurkan, blanda med salt och ställ skålen med lite lutning så gurkjuicen samlas. Häll av och krama ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan. Rör ihop gurkan med grekisk yoghurt och vitlök - ringla över olivolja och låt stå svalt till servering.

Skär gurka och melon i munsbitar, blanda med oliver, hackad mynta samt lime och olja - lägg ut salladen på ett fat.

Trä köttet på spett och grilla på medelvärme till fin grillyta och en innertemp på 75 grader - låt spetten vila under folie medans sallad och tzatziki dukas fram - njut!