Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Melon- och fetostsallad med chiliheta karréspett och tzatziki
Fräsch melon- och fetostsallad med oliver, krämig tzatziki och chiliheta karréspett - en smakrik sommarrätt med grekiska toner som passar perfekt till grillkvällen!
- 800 g Scan karré utan ben
- 1 dl smoky BBQ-sås
- 1,5 msk sriracha
- 2 msk ljus soja
- 2 vitlöksklyftor - rivna
- 1 msk sesamfrön
- 1 tsk milda chiliflakes
- 1 tsk salt
Sallad
- 500 g vattenmelon
- 500 g gurka
- 200 g fetaost
- 2 dl svarta oliver
- 1 kruka mynta
- 2 msk olivolja
- 1 lime - zest o juice
Tzatziki
- 1 gurka grovt riven
- 0,5 tsk salt
- 1,5 vitlöksklyfta - riven
- 200 g grekisk yoghurt
- olivolja
Riv gurkan, blanda med salt och ställ skålen med lite lutning så gurkjuicen samlas. Häll av och krama ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan. Rör ihop gurkan med grekisk yoghurt och vitlök - ringla över olivolja och låt stå svalt till servering.
Skär gurka och melon i munsbitar, blanda med oliver, hackad mynta samt lime och olja - lägg ut salladen på ett fat.
Trä köttet på spett och grilla på medelvärme till fin grillyta och en innertemp på 75 grader - låt spetten vila under folie medans sallad och tzatziki dukas fram - njut!