Croissant med tryffelsalami, brie och krispig sallad - Scan
Croissant med tryffelsalami, brie och krispig sallad

Croissant med tryffelsalami, brie och krispig sallad

Lyxig comfort food: stekt croissant med salami, smält brie och krispig sallad - ett enkelt recept som imponerar till både lunch och brunch!

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 stora smöriga croissanter
  • 200 g brieost, skivad
  • 1 packet Scan tryffelsalami

Krispig sallad

  • 250g blandad grönsallad
  • 1 äpple, tunt skivat
  • 1/2 rödlök, tunt skivad
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger eller citronjuice
  • Salt och peppar
Gör så här Skär croissanterna på längden utan att dela helt. Fyll med brie och salami. Smöra ev. utsidan av croissanterna för extra gyllenbrun yta. Lägg croissanterna i ett smörgåsjärn (eller använd smörgåsgrill, våffeljärn eller stekpanna med tyngd). Grilla tills osten smälter och ytan är gyllene och frasig - ca 3-5 minuter beroende på järn.

Rosta valnötterna lätt i en torr panna (valfritt). Blanda sallad, äpple och rödlök i en skål. Vispa ihop olivolja, honung, vinäger, salt och peppar till en dressing. Ringla dressingen över salladen och toppa med valnötter.