Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Flintastek med bakad lök och sommarsallad
Upptäck vårt recept på Flintastek Smokey Chipotle med Västerbottensostsallad, grillade rödbetor, romansallad och bakad lök - perfekt för sommarens grillkvällar och smakfull njutning!
- 1 Flintastek Smokey Chipotle
- 500g små rödbetor
- 6 st rödllökar
Sallad
- 2 huvuden romansallad
- 100 g Västerbottensost (smulad)
- Salt & peppar
Vinägrett på äppelmust
- 1 dl äppelmust
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl olivolja
- Salt & svartpeppar
Jordgubbssalsa
- 250 g jordgubbar
- 250g färgglada småtomater
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk olivolja
- En nypa flingsalt
- Svartpeppar
- Färsk basilika
Skär romansalladen längs med bladen så att de behåller sin form men blir lättare att äta.
Smula Västerbottensosten grovt.
Blanda äppelmust, dijonsenap, vinäger och kryddor i en hög behållare. Mixa med stavmixer eller visp och tillsätt olivolja i en tunn stråle tills dressingen blir slät och emulgerad. Smaka av med salt och peppar.
Skiva jordgubbarna och dela tomaterna. Blanda ihop med olivolja och balsamico. Smaka av med salt och peppar, och toppa generöst med färsk basilika.
Lägg upp sallad och flintastek på ett stort vackert fat.