Flintastek med bakad lök och sommarsallad - Scan
Flintastek med bakad lök och sommarsallad

Flintastek med bakad lök och sommarsallad

Upptäck vårt recept på Flintastek Smokey Chipotle med Västerbottensostsallad, grillade rödbetor, romansallad och bakad lök - perfekt för sommarens grillkvällar och smakfull njutning!

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 Flintastek Smokey Chipotle
  • 500g små rödbetor
  • 6 st rödllökar

Sallad

  • 2 huvuden romansallad
  • 100 g Västerbottensost (smulad)
  • Salt & peppar

Vinägrett på äppelmust

  • 1 dl äppelmust
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • Salt & svartpeppar

Jordgubbssalsa

  • 250 g jordgubbar
  • 250g färgglada småtomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • En nypa flingsalt
  • Svartpeppar
  • Färsk basilika
Gör så här Grilla flitasteken på båda sidorna på medelhög värme till 68C. låt köttet vila 5 minuteer innan tranchering.

Skär romansalladen längs med bladen så att de behåller sin form men blir lättare att äta.

Smula Västerbottensosten grovt.

Blanda äppelmust, dijonsenap, vinäger och kryddor i en hög behållare. Mixa med stavmixer eller visp och tillsätt olivolja i en tunn stråle tills dressingen blir slät och emulgerad. Smaka av med salt och peppar.

Skiva jordgubbarna och dela tomaterna. Blanda ihop med olivolja och balsamico. Smaka av med salt och peppar, och toppa generöst med färsk basilika.

Lägg upp sallad och flintastek på ett stort vackert fat.