Jerkkryddad fläskkarré med mango-avokadosalsa & rostad sötpotatis - Scan
Jerkkryddad fläskkarré med mango-avokadosalsa & rostad sötpotatis

Jerkkryddad fläskkarré med mango-avokadosalsa & rostad sötpotatis

Jerkkryddad fläskkarré med mango-avokadosalsa & rostad sötpotatis - ett smakrikt recept med karibiska toner. Perfekt till grillen eller som festlig helgmiddag!

För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan fläskkarré
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk limesaft
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk honung

Jerk-kryddmix

  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • ½ tsk muskotnöt
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Mango-avokadosalsa

  • 1 mogen mango, tärnad
  • 1 avokado, tärnad
  • ½ rödlök, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • ½ lime, saften
  • 1 msk olivolja
  • 1 näve koriander, hackad
  • Salt & peppar

Rostad sötpotatis

  • 2 stora sötpotatisar, tärnade
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk paprikapulver
  • Salt & peppar
Gör så här Förbered köttet. Blanda ihop jerk-kryddmixen. Massera in köttet med olivolja, limesaft, soja och honung. Gnid in jerk-kryddmixen ordentligt och låt marinera minst 30 minuter (gärna längre för mer smak).

Rosta sötpotatisen. Värm ugnen till 225°C. Lägg sötpotatistärningarna på en plåt, ringla över olivolja och krydda med chilipulver, paprikapulver, salt & peppar. Rosta i ugnen i 25-30 minuter, tills de är gyllene och krispiga.

Mango-avokadosalsa. Blanda mango, avokado, rödlök och chili i en skål. Pressa över lime och ringla över olivolja. Smaka av med salt & peppar och vänd ner koriander.

Stek eller grilla köttet. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna på hög värme. Stek fläskkarrén 3-4 minuter per sida, tills ytan är riktigt sotad. Låt vila några minuter innan servering.