Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Schnitzel med kryddsmör & fräsch vårsallad
Njut av Fläskkarré Schnitzel med vårigt kryddsmör och fräsch vårsallad - ett smakrikt recept som kombinerar krispig schnitzel med säsongens fräscha smaker. Perfekt för våren!
- 4 skivor Scan fläskkarré
- Salt & svartpeppar
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl panko
- 1 dl riven parmesan
- Smör & rapsolja
Vårigt kryddsmör
- 100 g smör, rumstempererat
- 1 msk finhackad gräslök
- 1 msk finhackad persilja
- ½ tsk citronsaft
- ½ tsk dijonsenap
- 1 liten vitlöksklyfta, riven
- Salt & peppar
Fräsch vårsallad
- 1 knippe grön sparris, skivad tunt
- 1 dl sockerärtor, skivade
- 100 g rädisor, tunt skivade
- 1 dl ärtskott
- 50 g babyspenat
- ½ rödlök, tunt skivad
- 1 msk olivolja
- 1 tsk sherryvinäger
- Salt & peppar
Panering & stekning. Häll upp vetemjöl på en tallrik, vispa upp ägg i en annan, och blanda panko och parmesan på en tredje. Vänd schnitzlarna först i mjöl, sedan i ägg, och sist i panko-blandningen. Hetta upp en stekpanna med smör och olja på medelvärme. Stek schnitzlarna 2-3 minuter per sida tills de är gyllene och krispiga. Lägg på hushållspapper för att rinna av.
Vårigt kryddsmör. Blanda ihop smör, gräslök, persilja, citronsaft, dijonsenap och riven vitlök. Smaka av med salt & peppar och ställ i kylen tills servering.
Fräsch vårsallad. Lägg sparris, sockerärtor, rädisor, ärtskott, babyspenat och rödlök i en skål. Ringla över olivolja och sherryvinäger. Krydda med salt & peppar. Blanda försiktigt.