Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- ca 1 kg Scan lammstek
- 3 msk ras el hanout
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk olivolja
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- Träspett (blötlägg i vatten om de är av trä)
Harissa-yoghurt
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 msk harissa (mer eller mindre beroende på hetta)
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk honung
- Salt & peppar
Couscous
- 3 dl couscous
- 3,5 dl grönsaksbuljong (eller vatten + 1 tärning grönsaksbuljong)
- 1 msk olivolja
- 3 msk citronjuice
- 1 msk Honung
- 1 msk dijonsenap
- 1 bunt sparris, skuren i bitar
- 100 g sockerärtor, delade på längden
- 100 g rädisor, tunt skivade
- 1 st Rödlök
- 1 dl grovhackad färsk bladspenat
- ½ knippe persilja, grovhackad
- ½ knippe mynta, grovhackad
Blanda yoghurt, harissa, citronsaft och honung. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp grönsaksbuljongen, häll den över couscousen i en stor skål. Tillsätt olivolja, citonjuice, honung och dijonsenap, rör om och låt stå i 5 minuter. Fluffa sedan upp med en gaffel. Blanda med finskurna grönsaker och örter och lägg upp på ett stort fat med grillspetten.