Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 1 Scan Deli falukorv
- 4 potatisar
- 1 kålrot
- 2 morötter
- 1 purjolök
- 1 dl riven ost, riven mozzarella
- 0,5 dl olivolja eller neutral matolja
- Salt
Senapsmajo
- 1 dl senap
- 1 dl majonnäs
Lägg potatis och rotfruktstärningarna på en plåt. Ringla över oljan och sätt in i ugnen 15-20 minuter. Vänd ner purjolöken och lägg på falukorven. Strö över osten på falukorven och sätt in i ugnen ytterligare 15-20 minuter.
Strö över lite salt på rotfrukterna.
Blanda senap och majonnäs till en kräm och servera till.
Tips!
Strö över hackad persilja.