Skinkmacka på vörtbröd med grönkål, valnötter och granatäpple
Skinkmacka på vörtbröd med grönkål, valnötter och granatäpple

Skinkmacka på vörtbröd med grönkål, valnötter och granatäpple

Upplev julens smaker med lätt smörstekt vörtbröd toppat med julskinka, len cheddar- och pepparrotskräm, krispig friterad grönkål, rostade valnötter och rubinröda granatäpplekärnor.

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 skivor vörtbröd
  • Smör till stekning
  • 4-8 skivor julskinka
  • Valnötter
  • Granatäpplekärnor

Cheddarkräm

  • 2 dl naturell färskost
  • 1,5 dl finriven lagrad cheddar
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 nypa salt
  • Nymald svartpeppar

Friterad grönkål

  • 1 knippe grönkål
  • Olja till fritering
  • Salt
Gör så här Värm oljan till 180 grader. Skölj grönkålen och ta bort den tjocka stammen och mittnerven. Fritera kålen i oljan några minuter tills den är helt krispig - ta upp och låt rinna av på hushållspapper, salta.

Rör ihop färskost med cheddar och pepparrot - smaka av med salt och peppar.

Bryn smöret i en panna och stek brödet frasigt på båda sidor. Toppa brödet med cheddarkräm, lägg på julskinka och friterad grönkål. Avsluta med rostade valnötter (rostas lätt i torr stekpanna) samt granatäpplekärnor - servera!