Flinta Kebab

Flinta Kebab

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg Scan Flintastek original
  • 2 msk Normalsaltat smör

Tzatziki

  • 1 st Gurka
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 dl Turkisk yoghurt
  • 0,5 st Citron

Picklad rödkål

  • 0,5 st Rödkål
  • 1 dl Ättika
  • 1 dl Strösocker
  • 2 dl Vatten

Tillbehör

  • 1 st Gul lök
  • 4 st Tortillabröd
Gör så här Skiva Flintasteken tunt och trä upp köttet på två spett. Pensla köttet med smält smör och rosta i ugnen på 250°C alt. grilla på grillen.

Koka ihop ättika, socker och vatten i en kastrull, och skiva rödkålen tunt och blanda med den varma vätskan.

Riv gurka och pressa ur vätskan. Blanda gurka slarvigt med yoghurt, pressad vitlök, citronjuice, salt och peppar. Skiva gul lök tunt.

Toppa tortillabröd med tzatziki, picklad rödkål, gul lök och ett grillspett av flintastek.