Gulasch gryta

Gulasch gryta

En klassiker vi aldrig tröttnar på - en härligt värmande och mättande rätt som är minst lika god att värma upp dagen efter!

Koka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g nötbog, högrev eller grytbitar
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar
  • 2 gula lökar - hackade
  • 3 vitlöksklyftor - finhackade
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 tsk kummin
  • 4 dl vatten
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 paprikor - i grova bitar

Till servering

  • Kokt potatis eller ris
  • Cremefraiche
  • Persilja
Gör så här Tärna ner köttet i ca 3x3 cm stora bitar som sedan bryns på i smör till fin färg. (Det lättaste är att använda en större stekgryta där allt får plats - bryn annars i stekpanna och lägg över i en kastrull). Salta och peppra.

Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré och kryddor och fräs på någon minut innan vatten och krossade tomater tillsätts. Låt grytan puttra på låg värme i ca 1,5 timme tills köttet nästan faller isär.

Skär paprikan och lägg i de sista minuterna och smaka sedan av med salt och peppar - späd ev. med lite vatten om konsistensen är tjock. Servera med era favorittillbehör - potatis, ris, grönsaker, bröd och gärna en klick cremefraiche.