Jimmies korv

Jimmies korv

Mindre snack - mer korv! En dubbelkorv som serveras i ett extra stort bröd och toppas med ett tjockt lager tzatziki.

För 4 personer
Ingredienser
  • Scan Provencale, smaksatt med vitlök och örter
  • Korvbrödsbagarn French hotdog-bröd

Tzatziki

  • 0,5 st gurka
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad eller färsk oregano
  • 1 msk olivolja

Garnityr

  • Tunt skivade kalamataoliver
  • Grillkrydda
Gör så här Skölj gurkan och riv den på grövsta sidan på ett rivjärn. Lägg i en sil och blanda i salt.
Låt rinna av i 30 minuter. Krama ur vätskan med handen. Rör ihop yoghurt, pressad vitlök, gurkan och olivolja. Smaka av med oregano, salt och peppar.

Stek eller grilla korven. Lägg två korvar i ett chicagobröd. Toppa korvarna med tzatziki och avsluta med ett stadigt lager grillkrydda och några tunna skivade kalamataoliver. Enjoy - och fyll på med grillkrydda om det behövs!